Over mij

Mijn naam is Bianca Nederlof, ik ben 37 jaar en woon met mijn man en een kat in Papendrecht. Sinds 2010 werk ik als zelfstandig redacteur en corrector voor uitgeverijen en particulieren.

Ik ken het klappen van de zweep als het gaat om het schrijven van fictie. Mijn thriller Ongrijpbaar is genomineerd voor de Schaduwprijs 2015 en de Hebban Thrillerdebuutprijs 2015. In april 2018 kwam mijn tweede thriller, Ondenkbaar, uit bij uitgeverij LetterRijn.

Mijn tiende kinderboek wordt in het voorjaar van 2019 uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken. Een draak voor Daiko is een boekje geschreven op avi-niveau M5. Mijn eerdere kinderboeken zijn ook gepubliceerd bij uitgeverij Averbode en Borre Educatief.

Enkele van mijn korte verhalen zijn gepubliceerd in Schrijven Magazine en verhalenbundels (waaronder ‘Insomnia’ van LetterRijn, ‘Zin en Waanzin’ van Literair Werk, ‘Tijd voor kerst’ van Kwintessens, ‘Schaduwreis’ van Uitgeverij Bagage).

Naast het correctie- en redactiewerk voor uitgeverijen werk ik ook in opdracht van particulieren. Mijn specialisatie ligt bij kinderboeken, romans, thrillers en verhalende non-fictie.

Manuscriptredactie.nl staat ingeschreven bij de KvK onder nummer 50843931.

Op mijn persoonlijke pagina vind je meer informatie over mijn eigen boeken: www.biancanederlof.nl