Over mij

Mijn naam is Bianca Nederlof, ik ben 38 jaar en werk sinds 2010 als zelfstandig redacteur en corrector voor uitgeverijen en particulieren.

Ik ken het klappen van de zweep als het gaat om het schrijven van fictie. Mijn thriller Ongrijpbaar is genomineerd voor de Schaduwprijs 2015 en de Hebban Thrillerdebuutprijs 2015. In april 2018 kwam mijn tweede thriller, Ondenkbaar, uit bij uitgeverij LetterRijn.

Mijn tiende kinderboek is in maart 2019 uitgegeven door uitgeverij De Vier Windstreken. Een draak voor Dako is een boekje geschreven op avi-niveau M4. Mijn eerdere kinderboeken zijn ook gepubliceerd bij uitgeverij Averbode en Borre Educatief.

In de media: Tiende kinderboek voor Papendrechtse schrijfster

Enkele van mijn korte verhalen zijn gepubliceerd in Schrijven Magazine en verhalenbundels (waaronder ‘Insomnia’ van LetterRijn, ‘Zin en Waanzin’ van Literair Werk, ‘Tijd voor kerst’ van Kwintessens, ‘Schaduwreis’ van Uitgeverij Bagage).

Naast het correctie- en redactiewerk voor uitgeverijen werk ik ook in opdracht van particulieren. Mijn specialisatie ligt bij kinderboeken, romans, thrillers en verhalende non-fictie.

Manuscriptredactie.nl staat ingeschreven bij de KvK onder nummer 50843931.

Op mijn persoonlijke pagina vind je meer informatie over mijn eigen boeken: www.biancanederlof.nl

Bibliografie

Psychologische thrillers
2018 – Ondenkbaar (LetterRijn)
2014 – Ongrijpbaar (LetterRijn)

Kinderboeken
2019 – Naar een nieuw begin (Averbode)
2019 – Olivier en Vonk (Kwintessens)
2019 – Een draak voor Dako (De Vier Windstreken)
2018 – Het kattenparadijs (Averbode)
2017 – Poef! (De Vier Windstreken)
2015 – Brandgevaar (Averbode)
2014 – Windeiland (Averbode)
2014 – Quriosa (Averbode)
2013 – De wraak van de vuurvreter (Borre Leesclub)
2013 – Het mysterie van de moai (Borre Leesclub)
2012 – SuperStem (Borre Leesclub)
2011 – De melodie van Ide en Elom (Averbode)

Diverse korte verhalen

2018 – Kerstkoekjes (Tijd voor kerst, Kwintessens)
2018 – Mette (Schaduwreis, uitgeverij Bagage)
2018 – Joden vieren geen kerst (Literair tijdschrift Alice)
2015 – Onder het grijs (Zin en waanzin, Literair Werk)
2014 – Leeg (Insomnia, LetterRijn)
2014 – Nalatenschap (Editie Enigma)
2012 – Mal-le-mien-tje (Ik Vertel, bundel)
2012 – Bundeltje (Drechtsteden Toekomst)
2009 – Tuut tuut! (Drechtsteden Schrijft)