Referenties

Dankzij een post op Facebook kwam ik in contact met Bianca. Ik zocht een goede redacteur voor mijn manuscript, het waargebeurde verhaal, Loslaten doet pijn. Omdat ik dyslexie heb en de daarbij behorende grammaticale problemen, zocht ik een redacteur met het nodige geduld en iemand waar ik volledig op kon vertrouwen.
Tijdens ons eerste telefonisch gesprek wist ik dat Bianca de juiste persoon was; ze stelde me gerust en luisterde naar mijn onzekerheden – want ja, ik kon het manuscript met geen mogelijkheid goed nakijken. Zonder twijfel vertrouwde ik haar mijn zeer persoonlijk manuscript toe, en ze heeft me zeker niet teleurgesteld. Ze is professioneel en verstaat haar vak. Ik heb het redactieproces als prettig en ontspannen ervaren.
– Marianne Swinkels, 2020

In mijn zoektocht naar een redacteur voor mijn autobiografie ‘De verdwijning van Robin’, kwam ik op de pagina van Manuscriptredactie.nl terecht. Ik was geen schrijver, ik was een vrouw met de vurige wens haar verhaal op papier te krijgen. Een ontmoeting met Bianca, dat vond ik een belangrijke voorwaarde alvorens met elkaar in zee te gaan. Bianca gaf aan dat dat niet gebruikelijk was, maar stemde vriendelijk in met mijn verzoek. Een fijn persoonlijk gesprek, onder het genot van en kopje koffie. Bianca begreep, nadat ik mijn verhaal verteld had, waarom ik haar eerst wilde zien. Het boek is klaar en in september 2019 uitgegeven door uitgeverij door Just Publishers. De samenwerking met Bianca heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is een talentvolle, warme vrouw die luistert naar je als auteur. Ze geeft tips en adviezen die het boek absoluut ten goede komen. Bianca, voor mij ben je een  topper. Je weet precies wat je doet en ik beveel je dan ook van harte bij iedereen aan. Na het afronden van mijn eerste boek, wist ik het zeker; ik wil nooit meer stoppen met schrijven. Het volgende boek gaat dan ook zeker weer onder redactie komen bij Bianca.
– Marjan Gorissen, 2019

“De samenwerking met Bianca is erg goed bevallen. Ze verplaatst zich in de intentie van de auteur, handelt snel en professioneel en levert kwaliteit. Ze kijkt niet naar de letter van de overeenkomst, maar levert gevraagd en ongevraagd extra werk als ze verwacht daarmee een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het eindproduct. Haar proactieve houding en kwaliteit van werk vormen, tezamen met de zeer scherpe prijsstelling, een unieke combinatie.”
Edwin Zasada, 2019
“Bianca kwam op mijn pad omdat ik voor mijn manuscript Mijn kartonnen broer op zoek was naar een redacteur die zelf ervaring heeft als auteur. De samenwerking heb ik als heel prettig ervaren. Bianca is zeer professioneel en vakkundig. Ik heb heel veel gehad aan haar redactionele opmerkingen en tekstsuggesties. Het was fijn dat Bianca de onvermijdelijke foutjes die je op een gegeven moment zelf niet meer ziet omdat je te diep in je eigen verhaal zit, er een voor een uithaalde. Dit bracht ze op een prettige manier, zonder belerend over te komen. Ik twijfel er niet aan om mijn volgende manuscript weer aan Bianca voor te leggen.

“Nadat we in onze zoektocht naar een passende redacteur Bianca tegenkwamen, was de beslissing snel gemaakt. Het voelde goed om met haar verder te gaan.
De communicatie was prettig, snel, duidelijk en ze dacht met me mee. Mijn persoonlijke verhaal bestond uit twee delen, die Bianca perfect in elkaar over heeft laten lopen. Ze gaf tips waar ik iets mee kon en waarmee ze me uitdaagde om bepaalde onderwerpen nader te beschrijven, hetgeen het verhaal ten goede kwam. Ik kijk terug op een prettige samenwerking.
– Silvia Rikmanspoel, 2018

“Bianca werkt snel en zorgvuldig. Dat lijkt niet altijd hand in hand te gaan, maar in dit geval is dat wel zo. Ik kreeg een uitgebreid leesrapport met daarin flink wat bruikbare aanwijzingen én complimenten. De redactie op mijn manuscript was bovendien gedetailleerd. Na twee redactierondes kan ik zeggen dat mijn manuscript écht beter is geworden.
Daarnaast denkt Bianca graag mee. Ik worstelde bijvoorbeeld met de titel van mijn boek en zij heeft al brainstormend meegedacht over welke titel het best paste. In alles merk ik dat Bianca niet alleen een vakvrouw is, maar ook met gedrevenheid en enthousiasme haar werk uitvoert.
– Marcel Heunks, 2017

“Ik wilde mijn kinderboek MARITH ‘ontdekt de taal van dieren’ in eigen beheer uitgeven. Het zoeken naar iemand die de redactie op zich neemt kan een hele klus zijn, vooral als je jezelf de krappe deadline van 4 oktober, dierendag hebt opgelegd. Gelukkig kwam ik bij Bianca terecht. Zij was voor mij de reddende engel die mijn teksten op meer dan professionele manier heeft nagekeken. Voor het vervolg schakel ik haar veel eerder in.”
– Astrid de Heij, 2017
“Dat de keuze voor de redactie van De brug op Bianca is gevallen vindt zijn oorzaak in de ervaring die ze heeft in de zorg. Ik had daardoor een vertrouwd gevoel omdat ze inzicht heeft in onze problematiek. Het was fijn werken met haar. Ze komt haar afspraken en planningen na. Met een juiste dosering humor zijn we samen het traject ingegaan. Voor mijn volgende boek staat ze al genoteerd.”

– Alida Schipper, 2017

“Ik vond het erg moeilijk om een redacteur te zoeken. Ik wist niet waar ik moest beginnen en had te veel eisen om genoegen te nemen met informatie op een website. Ik mailde Bianca en vanaf het begin verliep het contact soepel. Ze reageert snel op mails en is duidelijk in haar communiceren. De redactie die Bianca heeft gedaan voor mijn boek bracht me veel nieuwe inzichten, die ik niet alleen kan gebruiken voor Circus Cesaria, maar mee kan nemen in alle toekomstige projecten. Ik was erg tevreden met haar suggesties en waardeerde het dat ze met me meedacht. Ik twijfel er niet aan dat we in de toekomst nogmaals zullen samenwerken!”
– Sanne Hillemans, 2017
“Precies, professioneel en prettig in de samenwerking. Bianca is een professionele redacteur die zeer secuur werkt en met wie het prettig samenwerken is. Zij is voor mij een waardevolle sparringpartner gebleken. Bianca heeft mij verrassende tips gegeven waarmee ik mijn manuscript heb kunnen vervolmaken. Bovendien schroomt zij niet om haar eigen ideeën te geven zonder deze op te dringen.”
– Rita Capitein, 2017 eclectica-enneagram.nl
“Ik tekstlogo-zeer-klein-1belde Bianca met een originele vraag. Ik had geen roman in wording op de plank liggen, maar was uitgenodigd door een ministerie om een offerte uit te brengen voor het schrijven van een serie verhalen voor intern gebruik. Ik heb Bianca gevraagd of zij de eindredactie van deze verhalen op zich wilde nemen. Daar heb ik geen spijt van gekregen. Bianca gaat precies en zorgvuldig te werk. Soms had ik zelf met een zinsconstructie geworsteld en dan kwam Bianca ongevraagd met een suggestie en dacht ik: ja natuurlijk! Ik heb Bianca ervaren als een betrouwbare ‘zeef’ voor mijn teksten, voor wie geen moeite te veel was. Geen overbodige luxe, zo’n extra paar ogen!”

– Lonneke Lodder, 2016 Lonica tekst

pepita-perez
“De samenwerking met Bianca heb ik als zeer fijn en leerzaam ervaren. Bianca heeft niet alleen met een deskundig en kritisch oog mijn script geredigeerd, na het redigeren bleef ze mij begeleiden totdat Pepita Perez daadwerkelijk was uitgegeven. Daarvoor grote dank.”
– Hanneke Dragtsma, 2016

bloedband

“Bianca Nederlof heeft de eindredactie voor mijn boek Bloedband uitgevoerd. Hoewel zij het derde paar ogen was dat de tekst controleerde, wist ze er nog aardig wat fouten uit te halen. Ook na afloop kon ik met mijn vragen bij haar terecht en hielp ze me met het aanpassen van de flaptekst. Ik vind Bianca een aardige en professionele vrouw die haar vak goed verstaat en vond het plezierig om met haar samen te werken. In de toekomst zal ik zeker weer haar hulp inroepen.”
Patricia Verlinde, 2016

“Eind ze-zal-weer-vliegenmei 2016 is mijn debuutroman Ze zal weer vliegen verschenen. Ik had al meerdere mensen mijn manuscript laten lezen en het op basis van hun feedback gecorrigeerd. Toch wilde ik mijn boek ook nog door een redacteur laten controleren om er zeker van te zijn dat het taalkundig klopte. Ik ben heel blij dat ik Bianca heb ingeschakeld want zij heeft nog veel verbeteringen aangebracht zowel qua spelling als qua stijl. Niet alleen is mijn boek daardoor beter geworden, ik heb ook veel geleerd van haar feedback. Bianca werkt snel en komt haar afspraken na en bovendien denkt ze met je mee. Zo heeft ze mij geholpen met het finetunen van de titel voor mijn boek.”
– Jolanda Smit, 2016

“Bianca heeft mijn manuscript Een gezin met autisme gecorrigeerd en geredigeerd. Tijdens het hele proces, van het begin tot het einde, heeft ze dit zeer vakkundig gedaan. Op alle vragen die ik had kreeg ik ook snel en correct antwoord. Het resultaat mocht er dan ook zijn!Een gezin met autisme
Ik was er echter nog niet, want hoe lever je een manuscript aan bij een uitgever? Ik had hierin totaal geen ervaring. Bianca hielp me ook hierin vakkundig op weg. Ze zocht mee naar een geschikte uitgever en wees me op het belang van het schrijven van een synopsis. Iets waar ik zelf nog nooit van had gehoord. Verder leefde ze erg met me mee in de tijd dat ik vol spanning het antwoord van de uitgever afwachtte. Binnen twee weken had ik een positief antwoord van twee uitgevers. Wat was ik blij!
Dit resultaat had ik zonder Bianca nooit kunnen bereiken. Mijn boek is nu een feit.”
Joyce van Maaren, 2015

Slapend Succesvol - Raoul de Bruin

“Tijdens mijn zoektocht naar een goede redacteur kwam ik bij Manuscriptredactie.nl uit. Na een korte en snelle mailwisseling, is Bianca met mijn manuscript aan de slag gegaan. Ik kreeg twee exemplaren terug; één met aantekeningen en correcties en de ander met de doorgevoerde correcties. Bianca heeft zinvolle en scherpe aantekeningen en goede correcties gemaakt, waardoor ik meteen met mijn manuscript Slapend succesvol verder kon. Concluderend: hoge kwaliteit voor een goede prijs.”
Raoul de Bruin, 2015

“Bianca Nederlof heeft mijn manuscript Geestverwanten gecontroleerd en daarin letterlijk en Geestverwantenfiguurlijk nog heel wat punten op de i gezet. Verbazingwekkend wat Bianca er nog heeft uitgehaald, terwijl ik zelf toch een pietje precies ben. En dat niet alleen, ze deed het ook nog eens in een zeer korte tijd, gaf me tips die niet bij de prijs waren inbegrepen en hield me steeds van alles op de hoogte. Bianca denkt met je mee, ook als je een deadline te halen hebt, en de vragen die ik haar vooraf, tijdens en achteraf stelde, werden razendsnel en zeer vakkundig beantwoord. Fijne vrouw om mee samen te werken en ook nog eens betaalbaar. Als je een boek wilt uitgeven, komen daar veel kosten bij kijken en misschien zal je moeten bezuinigen, maar bezuinig nooit op het laten corrigeren van je script. Ik kan Bianca van harte aanbevelen!”
– Hilda Spruit, 2015

“Bianctostia heeft voor mij Spugen op de tosti van Hans nagekeken. We hebben moeten werken met deadline en Bianca reageerde steeds direct, vakkundig en helder. Heel blij dat Bianca heeft meegewerkt aan ‘Spugen op de tosti van Hans’.”
Karin Bosman, 2014

De drakendokter - Gideon“Bianca Nederlof heeft me niet alleen uitstekend geholpen met haar keurige redactie van De Drakendokter – Gideon, haar aanstekelijke enthousiasme motiveerde en inspireerde me. Dankzij haar zette ik mijn plannen door en werd het verhaal een boek. Bianca heeft ook een brede taalkennis en werkt erg zorgvuldig. Minstens zo belangrijk: ze kan goed aangeven waarom een verandering een goed idee is, of wanneer je de tekst gewoon moet laten zoals hij is.”
– Ingrid Bilardie, 2014

Zinloze vrouw

“Bianca Nederlof heeft meerdere manuscripten van mij – waaronder mijn debuutroman Zinloze vrouw – vakkundig nagekeken. De verhaallijn, de uitwerking van de personages, maar ook taal- en stijlfouten worden onder haar vergrootglas gelegd. De feedback is altijd opbouwend en helder geformuleerd. Als mensen op zoek zijn naar een goede, professionele proeflezer of redacteur, dan beveel ik ze Bianca van harte aan.”
– Marije Onstenk, 2014

Tijdloos
“Bianca heeft afgelopen voorjaar het manuscript van mijn debuutroman Tijdloos geredigeerd. Ik ben zeer te spreken over haar werk. Bianca heeft mijn tekst niet alleen minutieus nagekeken, ze heeft ook flink wat suggesties gedaan voor verbeteringen. Dat deed ze op een directe, maar respectvolle wijze. Mijn volgende roman zal ik beslist weer ter redactie aan haar aanbieden!”
– Sybold Deen, 2014

Weg zonder bestemming“Mijn manuscript aangeboden voor proeflezen bij manuscriptredactie. Op korte termijn ontving ik een helder gemotiveerde herindeling van mijn verhaal. En passant werden er ook nog wat taalfouten aangestipt. Ik ben zeer content met de adviezen en tips van manuscriptredactie.
– Jan P. Meijers, 2014

dodelijk bedrog

“Bianca redigeerde het manuscript voor mijn debuutroman Dodelijk Bedrog. Ze pakte juist de zinnen waar ik al wel vier keer iets aan gewijzigd had, maar waar ik nog steeds niet tevreden over was. Ze werkte volgens duidelijk uitgezette lijnen en hield mij en de uitgever hierbij goed op de hoogte. Objectief, kritisch maar steeds betrokken. Kortom: een redacteur om trots op te zijn en een feest om mee samen te werken. Ik beveel Bianca van harte aan.”
– Patricia van der Broek, 2013

Betrokkenheid van derden bij contractbreuk“Bianca Nederlof heeft mijn proefschrift ‘Betrokkenheid van derden bij contractbreuk’ nagekeken op taal- en grammaticafouten. Ik ben zeer tevreden over de samenwerking: zij werkt nauwkeurig en snel en is uiterst betrouwbaar. Bovendien rekent zij een gunstige prijs. Ik kan Bianca’s diensten van harte aanbevelen, of je manuscript nu een roman, zakelijke tekst of wetenschappelijke publicatie betreft!”
– Mr. dr. L. M. van Bochove, 2013