Mogelijkheden

correctiesHoe werkt het?

Bij voorkeur krijg ik het manuscript aangeleverd in een Word-document met lettertype Times New Roman, regelafstand 2 en puntgrootte 12. De redactionele ingrepen voer ik uit met de functies ‘wijzigingen bijhouden’ en ‘opmerkingen’, zodat je precies kunt zien welke voorstellen ik doe en wat ik aan de tekst veranderd heb. Nadat je alles hebt doorgekeken en nog eventuele wijzigingen hebt aangebracht, stuur ik je een eindversie van het document toe.

 

Tekstcorrectie

Bij het corrigeren van de tekst kijk ik naar taalgebruik, spelling, interpunctie en zinsconstructie. Uiteraard geef ik ook punten aan die me inhoudelijk opvallen.

 

Manuscriptredactie

Bij redactie let ik op punten zoals de spanningsboog, personages, plot, structuur van het verhaal, continuïteitsfouten, zinsconstructie en woordgebruik. Uiteraard vallen hier ook taal, spelling en interpunctie onder.

Het is aan te raden na het redigeren de tekst nog een keer te laten corrigeren om de puntjes op de i te zetten. Je hebt immers delen van je tekst herzien en wellicht stukken herschreven of geschrapt. Foutjes zijn dan makkelijk over het hoofd te zien. Wil je dat ik de tekst nog een keer doorloop voordat je hem naar de uitgeverij of drukkerij stuurt? Kies dan voor de optie ‘Redactie met eindcorrectie’.

 

Manuscriptbeoordeling

Is jouw boek al goed genoeg voor publicatie in eigen beheer of om het naar een uitgeverij te sturen?
Misschien heb je het gevoel dat je je verhaal nog beter zou kunnen maken, maar je weet niet goed hoe. Is je begin wel sterk genoeg? Is het einde bevredigend genoeg? En hoe zit het met de structuur en de spanningsboog in je boek?

Laat je verhaal of manuscript proeflezen en ontvang een uitgebreid leesrapport waarin wordt ingegaan op punten zoals de opening van het verhaal, structuur, spanningsboog, continuïteitsfouten, personages, dialogen en afronding van het verhaal.

Uiteraard is het ook mogelijk om niet je volledige manuscript, maar alleen enkele hoofdstukken ter beoordeling in te sturen.

Stuur voor meer informatie geheel vrijblijvend een bericht via het contactformulier.