Redigeren

Bij voorkeur krijg ik het manuscript aangeleverd in een Word-document met lettertype Times New Roman, regelafstand 2 en puntgrootte 12.
De redactionele ingrepen voer ik uit met de functies ‘wijzigingen bijhouden’ en ‘opmerkingen’, zodat je precies kunt zien welke voorstellen ik doe en wat ik aan de tekst veranderd heb.
Nadat je alles hebt doorgekeken en nog eventuele wijzigingen hebt aangebracht, stuur ik je een eindversie van het document toe.

Bij redactie let ik op de volgende punten:

Opening
Spanningsboog
Personages
Plot
Structuur van het verhaal
Opbouw van de scènesboeken
Overbodige scènes of alinea’s
Scènes die meer diepgang of uitleg nodig hebben
Continuïteitsfouten
Zinsconstructie
Woordgebruik
Afronding van het verhaal

Uiteraard let ik bij de redactieronde ook op taal, spelling en interpunctie. Toch is het aan te raden na het redigeren de tekst nog een keer te laten corrigeren om de puntjes op de i te zetten. Je hebt immers delen van je tekst herzien en wellicht stukken herschreven of geschrapt. Foutjes zijn dan makkelijk over het hoofd te zien. Wil je dat ik de tekst nog een keer doorloop voordat je hem naar de uitgeverij of drukkerij stuurt? Kies dan voor de optie ‘Redactie met eindcorrectie’.

De kosten voor het redigeren van een boek zijn afhankelijk van de omvang en het soort tekst. Neem contact op via het contactformulier voor een geheel vrijblijvende offerte.