Ervaringen autobiografische verhalen

Dankzij een post op Facebook kwam ik in contact met Bianca. Ik zocht een goede redacteur voor mijn manuscript, het waargebeurde verhaal ‘Loslaten doet pijn’. Omdat ik dyslexie heb en de daarbij behorende grammaticale problemen, zocht ik een redacteur met het nodige geduld en iemand waar ik volledig op kon vertrouwen.
Tijdens ons eerste telefonisch gesprek wist ik dat Bianca de juiste persoon was; ze stelde me gerust en luisterde naar mijn onzekerheden – want ja, ik kon het manuscript met geen mogelijkheid goed nakijken. Zonder twijfel vertrouwde ik haar mijn zeer persoonlijk manuscript toe, en ze heeft me zeker niet teleurgesteld. Ze is professioneel en verstaat haar vak. Ik heb het redactieproces als prettig en ontspannen ervaren.
– Marianne Swinkels (Loslaten doet pijn)

~

Ik vond het heel spannend om mijn persoonlijke verhaal op te sturen, maar Bianca gaf me meteen het gevoel dat het onderwerp ertoe deed. Ze stelde me vragen, gaf aan dat ik het ook met dingen oneens mocht zijn en was bereid me telefonisch antwoord te geven op aanvullende vragen die ik had. Ook was ze kritisch en liet ze me over sommige stukken wat extra nadenken. Naast het redigeren heeft ze meegedacht over de titel (die het uiteindelijk ook geworden is) en me wegwijs gemaakt in alle uitgeefmogelijkheden die er zijn. Bianca reageerde altijd snel op mijn mails en dat vond ik als schrijver erg prettig werken. Er ligt nu een boek op de plank waar ik heel erg trots op ben, mede door de hulp van Bianca. Kortom: ik beveel Bianca zeker bij iedere schrijver aan!
– Annemarie Mudde (Een bescheiden buikje)

~

In mijn zoektocht naar een redacteur voor mijn autobiografie ‘De verdwijning van Robin’, kwam ik op de pagina van Manuscriptredactie.nl terecht. Ik was geen schrijver, ik was een vrouw met de vurige wens haar verhaal op papier te krijgen. Een ontmoeting met Bianca, dat vond ik een belangrijke voorwaarde alvorens met elkaar in zee te gaan. Bianca gaf aan dat dat niet gebruikelijk was, maar stemde vriendelijk in met mijn verzoek. Een fijn persoonlijk gesprek, onder het genot van en kopje koffie. Bianca begreep, nadat ik mijn verhaal verteld had, waarom ik haar eerst wilde zien. Het boek is klaar en in september 2019 uitgegeven door uitgeverij door Just Publishers. De samenwerking met Bianca heb ik als zeer prettig ervaren. Ze is een talentvolle, warme vrouw die luistert naar je als auteur. Ze geeft tips en adviezen die het boek absoluut ten goede komen. Bianca, voor mij ben je een  topper. Je weet precies wat je doet en ik beveel je dan ook van harte bij iedereen aan. Na het afronden van mijn eerste boek, wist ik het zeker; ik wil nooit meer stoppen met schrijven. Het volgende boek gaat dan ook zeker weer onder redactie komen bij Bianca.
– Marjan Gorissen (De verdwijning van Robin)

~

Nadat we in onze zoektocht naar een passende redacteur Bianca tegenkwamen, was de beslissing snel gemaakt. Het voelde goed om met haar verder te gaan.
De communicatie was prettig, snel, duidelijk en ze dacht met me mee. Mijn persoonlijke verhaal bestond uit twee delen, die Bianca perfect in elkaar over heeft laten lopen. Ze gaf tips waar ik iets mee kon en waarmee ze me uitdaagde om bepaalde onderwerpen nader te beschrijven, hetgeen het verhaal ten goede kwam. Ik kijk terug op een prettige samenwerking.
– Silvia Rikmanspoel (Het oordeel voorbij)

~

Een gezin met autisme

“Bianca heeft mijn manuscript gecorrigeerd en geredigeerd. Tijdens het hele proces, van het begin tot het einde, heeft ze dit zeer vakkundig gedaan. Op alle vragen die ik had kreeg ik ook snel en correct antwoord. Het resultaat mocht er dan ook zijn!
Ik was er echter nog niet, want hoe lever je een manuscript aan bij een uitgever? Ik had hierin totaal geen ervaring. Bianca hielp me ook hierin vakkundig op weg. Ze zocht mee naar een geschikte uitgever en wees me op het belang van het schrijven van een synopsis. Iets waar ik zelf nog nooit van had gehoord. Verder leefde ze erg met me mee in de tijd dat ik vol spanning het antwoord van de uitgever afwachtte. Binnen twee weken had ik een positief antwoord van twee uitgevers. Wat was ik blij!
Dit resultaat had ik zonder Bianca nooit kunnen bereiken. Mijn boek is nu een feit.”
– Joyce van Maaren (Een gezin met autisme)

~

Hieronder staan nog enkele autobiografische romans waaraan Manuscriptredactie.nl heeft meegewerkt.