Ervaringen kinderboeken

“Bianca werkt snel en zorgvuldig. Dat lijkt niet altijd hand in hand te gaan, maar in dit geval is dat wel zo. Ik kreeg een uitgebreid leesrapport met daarin flink wat bruikbare aanwijzingen én complimenten. De redactie op mijn manuscript was bovendien gedetailleerd. Na twee redactierondes kan ik zeggen dat mijn manuscript écht beter is geworden.
Daarnaast denkt Bianca graag mee. Ik worstelde bijvoorbeeld met de titel van mijn boek en zij heeft al brainstormend meegedacht over welke titel het best paste. In alles merk ik dat Bianca niet alleen een vakvrouw is, maar ook met gedrevenheid en enthousiasme haar werk uitvoert.
– Marcel Heunks (Justin en de Boom van Oorsprong, Justin en de Boekbewaarder)

~

“Ik wilde mijn kinderboek ‘MARITH ontdekt de taal van dieren’ in eigen beheer uitgeven. Het zoeken naar iemand die de redactie op zich neemt kan een hele klus zijn, vooral als je jezelf de krappe deadline van 4 oktober, dierendag hebt opgelegd. Gelukkig kwam ik bij Bianca terecht. Zij was voor mij de reddende engel die mijn teksten op meer dan professionele manier heeft nagekeken. Voor het vervolg schakel ik haar veel eerder in.”
– Astrid de Heij (Marith ontdekt de taal van dieren)

~

“Bianca Nederlof heeft me niet alleen uitstekend geholpen met haar keurige redactie van De Drakendokter – Gideonhaar aanstekelijke enthousiasme motiveerde en inspireerde me. Dankzij haar zette ik mijn plannen door en werd het verhaal een boek. Bianca heeft ook een brede taalkennis en werkt erg zorgvuldig. Minstens zo belangrijk: ze kan goed aangeven waarom een verandering een goed idee is, of wanneer je de tekst gewoon moet laten zoals hij is.”
– Ingrid Bilardie (De Drakendokter)

~

Hieronder staan nog enkele kinderboeken waaraan Manuscriptredactie.nl heeft mogen meewerken.