Ervaringen thrillers

Ik koos Bianca voor de redactie van mijn thriller Desert Lab, omdat zij aan vijf aspecten voldeed: zelf gepubliceerd, ervaring met thrillers, de wijze van aanpak, goede referenties en vrouw. Het laatste voor het beoordelen van de denk- en handelwijze van de vrouwelijke personages.

De aanpak in drie ronden beviel mij uitstekend.
Eerste redactieronde: focus op de personages, hun geloofwaardigheid en ontwikkeling plus de consistentie van het verhaal. Daarnaast advies over de dialogen, het perspectief en de spanningsboog.
Tweede redactieronde: focus op stijl, zinsbouw, manier van beschrijven, grammatica en spelling.
Derde redactieronde (eindredactie): finale toets, zijn de laatste losse eindjes goed verwerkt.
De inschakeling van Bianca was buitengewoon leerzaam. Ik heb dit proces ervaren als een combinatie van redactie en cursus. Het ging om mijn debuut, alles was nieuw en onbekend. Onderschat de waarde van een redacteur niet. Je eigen inspanning levert versie 1, 1.1, 1.2, eventueel 1.5.37 op. Pas met een goede redacteur heb ik versie 2.0 en hoger bereikt.
Leo Franssen (Desert Lab, 2020) http://www.desertlab.nl/

~

“Bianca kwam op mijn pad omdat ik voor mijn manuscript Mijn kartonnen broer op zoek was naar een redacteur die zelf ervaring heeft als auteur. De samenwerking heb ik als heel prettig ervaren. Bianca is zeer professioneel en vakkundig. Ik heb heel veel gehad aan haar redactionele opmerkingen en tekstsuggesties. Het was fijn dat Bianca de onvermijdelijke foutjes die je op een gegeven moment zelf niet meer ziet omdat je te diep in je eigen verhaal zit, er een voor een uithaalde. Dit bracht ze op een prettige manier, zonder belerend over te komen. Ik twijfel er niet aan om mijn volgende manuscript weer aan Bianca voor te leggen.
– Ronald van den Broek (Mijn kartonnen broer, 2018)

~

“Bianca redigeerde het manuscript voor mijn debuut Dodelijk Bedrog en mijnt tweede thriller Belast Verleden. Ze pakte juist de zinnen waar ik al wel vier keer iets aan gewijzigd had, maar waar ik nog steeds niet tevreden over was. Ze werkte volgens duidelijk uitgezette lijnen en hield mij en de uitgever hierbij goed op de hoogte. Objectief, kritisch maar steeds betrokken. Kortom: een redacteur om trots op te zijn en een feest om mee samen te werken. Ik beveel Bianca van harte aan.”
– Patricia van der Broek (Dodelijk bedrog, Belast verleden)

~

Hieronder staan nog enkele thrillers waaraan Manuscriptredactie.nl heeft meegewerkt.