Zelf boeken uitgeven

Voor auteurs die zelf hun boek willen uitgeven is het niet makkelijk om uit te zoeken wat de wegen zijn die je hiervoor moet bewandelen.

Maria Staal geeft in haar gids ‘Zelf boeken uitgeven‘ geen pasklare antwoorden, maar nodigt uit om zelf op onderzoek uit te gaan welke manier van uitgeven het beste bij jou past. Wil je alles zelf in de hand houden, of wil je gebruikmaken van een uitgeefplatform? Wil je alleen een papieren boek publiceren of ook e-books en audioboeken? Ook geeft ze aan welke manieren voor welke genres interessant zijn.

Ze geeft de veranderingen aan die gaande zijn in de uitgeefwereld en laat zien hoe je gebruik kan maken van de digitale verkoopkanalen. Ook andere onderwerpen, zoals over metadata van je boek en hoe het zit met de KvK en belastingen, zijn interessant om te lezen.

Daarnaast is haar boodschap dat je om een goed boek te publiceren het professioneel moet aanpakken. Dus huur een redacteur in voor je tekst, een vormgever voor de opmaak en laat ook je cover ontwerpen door een professional.

Kortom, een actueel en onmisbaar boek voor de schrijver die de mogelijkheden wil onderzoeken van ‘selfpubben’, ofwel het zelf uitgeven van je boek.

Zelf boeken uitgeven
december 1st, 2019